Tunnisteet

3D (3) Addicte to stamps and more (1) addicted to technics (8) albumi (1) alkoholimuste (1) Arkkikauppa (7) arvonta (2) asetaattikalvo (5) bingohaaste (4) CAS (9) chocolate baroque (26) Creative Expressions (6) Darkroom door (26) derwert watercolour (1) distress marker (5) DT; vintage (8) embossaus (14) feikkiakvarelli (1) Forever Friends (4) Grid (1) haastekortti (1) Hääkortti (8) Höpinöitä (3) Imagine and do (1) indigo blue (4) inktenset (3) IO (2) kangas (1) kastekortti (1) Kenny K (1) kihlakortti (1) kollaasi (1) kortti ilman leimakuvaa (21) korttikirja (2) Korttikisa (3) Koukussa kortteihin haaste (26) Kriftin Kimmies (2) kukat (1) Kurssit (1) Kädentaitomessut (1) Leimaulutaivaan haaste (6) Lili of the Valley (7) linda's stamp gang (5) maaliresist (1) magnolia (46) Masking (40) Messuilua (2) Messut (1) Mo Manning (2) mosaiikki (1) ostoksia (1) p*skarteluhaaste (42) Paperilohikäärme (37) Pitsi (1) prismacolors (25) pro marker (1) puettu (2) resist (1) ristiäisikortti (1) samat materiaalit rinki (24) silppu (5) Sinelli (1) spellbinders (3) Stampartin haaste (3) stampendous (5) Stanssattu perhonen (3) Stempelglede (1) stempendous (9) Sugar Nellie (4) Sugarbolw (3) suihkeet (4) surukortti (1) Sveet Pea (1) synttärihaaste (2) säilytys (4) Taitotaivas (1) Tapaaminen (2) Tapetti (1) teemarinki (1) tekniikka10 (1) The Artistic stamper (5) The emerald faerie garden challenge (1) Tim Holtz (1) TT10 (1) TT7 (1) TT9 (1) Tunnustus (1) utee (1) valokuvaleimasin (1) vauvakortti (5) Vintage (57) vintagehaasteblogi (5) värityshaaste (2) wax aquarell (5) Whimsy (3) wild orchid (1)

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Sinellin 15 vuotis synttärit

 
Eilen lähdin kotoa ennen aamu kahdeksaa ja suuntasin auton nokan kohti Variston Sinelliä jossa vietettiin 15 vuotis synttäreitä. Minulla oli kunnia olla yksi ohjelmanumero ja demosin yhdellä feikkiakvarellitekniikalla johon itse ihastuin heti ensimmäisellä kerralla.
 
 
Tekniikka on hyvin yksin kertainen ja siinä mielessä ihana että tekijä voi olla ihan vasta-aloittelijakin kuin kokeenmpi tekijä ja silti onnistua ihan yhtä hyvin. Tekniikkaan ei myöskään tarvita arsenaalia varusteita vaan riittää 2  Ditress Marker tussia ja samaa sävyä olevat Ditress Ink mustetyynyt ( siis mustetyyny ja tussi ovat samaa väriä ). Näiden ei tarvitse olla vierekkäiset sävyt vaan voi olla mitkä tahansa sävyt jotka väriopillisesti sekoittuvat keskenään halutulla tavalla.
 
Kortti tehdään niin että Versamark tai muulla vastaavalla värittömällä musteella leimataan valkoiselle akvarelli kartongille haluttu leimasinkuva ja kuvan päälle ripotellaan reilusti kirkasta kohojauhetta. Ylimääräinen kohojauhe ripotellaan pois ja leimakuvat kuumennetaan kuumailmapuhaltimella kunnolla niin että jauheesta tulee kiiltävä.
 
Tämän jälkeen väritetään vaaleammalla tussilla leimakuvat kokonaan ja sitten tummemmalla keskusta maltillisesti. Kannattaa muistaa että tummempi / voimakkaampi väri levitessään hallitsee kuvaa.
 
Sitten levitetään musteenlevittimellä vaaleampaa mustetta hiukan yli leimattujen kuvien ja tummenpaa kulmiin.
 
Tämän jälkeen suihkutetaan vettä reilusti sumutinpullolla ja kuten paikalla olijat näkivät niin minulla oli sellainen pullo millä sumutetaan esim kukkia eikä mikään pieni minimister pullo koska se ei riitä alkuunkaan ;)
 
Sitten työtä käännellään kädessä niin että vesi liikuttaa värejä. Halutessaan voi kuivata enimmät vedet pois talouspaperilla varovasti tuputtamalla ja lopuksi kuivataan kuumailmapuhaltimella.
 
Sitten toistetaan kaikki yllämainitut väritysvaiheet vesineen kaikkineen ja jos kortti näyttää halutun värivoimaiselta niin sitten lopuksi tummenpaa mustetta kortin reunoihin musteen levittimellä jotta korttiin saadaan syvyyttä.
 
 
Tässä sitten kuvia eilisistä tuotoksista
 

Päällimäisessä kortissa on ollut väreinä vaaleampana värinä Tumbled glass ja voimakkaampi worn lipstick.

Alemmassa kortissa on vaaleana edelleen Tumbled glass ja tummempana dusty concord.

Tässä vaaleana on Tumbled glass ja tummempana Faded jeansTässä sitten aamulla ennen varsinaista aloitus aikaa testailin leimata kokeeksi Rusty Hinge sävyllä ja kirkas kohojauhe päälle ja sitten sävyina scattered straw vaaleana ja tummepana rustu hinge muste.
 
Näissä kahdessa työssä on käytetty vaaleana scattered straw ja tummempana spice marmalade. Ja kuten kuvista näkee niin vaikka on samat sävyt niin kovin ovat eriväriset kuitenkin.

 Kuten kuvista huomaa ja paikalla olijoiden kanssa puhuinkin että ei tarvita montaa väriä tai kovin tyyriitä tarvikkeita kun saadaan jo aikaiseksi näyttäviä kortteja. Tuohon keskelle missä on tuo tyhjä kohta niin voi sitten vaikka leimata jonkun onnitteluvärssyn tai vastaavan halutessaan.

Tämän tekniikanhan olen löytänyt YouTuben ihmeellisestä maailmasta ja tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen jossa on käytetty useampaa väriä kuin näissä töissäni mutta halusin tehdä asiasta mahdollisimman simppelin.

Kiitoksia kaikille niille ihmisille joiden kanssa sain viettää mukavan päivän.

Päivän päätteeksi pääsin vielä osallistumaan Bigshotin työpajaan jota oli vetämässä Pete Huges Sizziksiltä. Ensiksi tehtiin ihan perusjuttuja tälläiselle 3 vuotta kyseisen laitteen omistaneelle mutta sitten lopuksi näytti aivan uskomattomia taittelujuttuja joita on sitten testattava kunhan ehtii.

1 kommentti: